Att göra i Göteborg med barn

Ska du resa till Göteborg och ta barnen med dig? Det finns en massa skojiga saker att göra i staden, bara man vet vart man ska leta någonstans.

När du ska åka till Göteborg och ha barnen med dig kan det vara en god idé att planera lite i förväg både vad gäller boende och aktiviteter. Det förstnämnda är enkelt, allt du behöver göra är att klicka dig in på hotellgoteborg.info och välja ut de hotellet du tror passar bäst för både dig och barnen och sedan boka. Sen kommer det som är lite svårare. Att komma på roliga aktiviteter för dig och barnen att roar er med under besöket i staden. Som tur är finns en massa bra tips på nätet att ta till sig av. Något som till exempel Metro listat är fem olika aktiviteter som man kan göra med barnen i Göteborg. Vad man bland annat skriver om är att besöka Plikta vilket är, kanske den allra bästa, lekparken som bjuder på det allra mesta med både gungor, klätterställningar och spännande rutschkanor att leka av sig spring i benen bland. Likaså tipsar man också om Universeum som är en alldeles fantastisk plats för både stora och små med levande djur och innovativ teknik att titta och pilla på. Ett besök här är lika lärorikt för en sprallig 5 åring som för en trotsig tonåring och trött förälder – helt klart värt ett besök med andra ord!

Sajt som hjälper dig hitta aktivitet i Göteborg

Tycker du inte att lekparker och museeliknande upplevelser är något för dig och dina barn? Då kan det vara en bra idé att besöka den nya sajten ”Vad göra”. Det är en sajt som Simon Andersson skapat just för att hjälpa folk att hitta roliga event och happenings att gå på. För Göteborgs Posten berättar han hur allt du behöver göra är att ha igång dina platsinställningar på telefon eller dator och sedan gå in på sajten så plockar den framdagsfärsk information om vad som händer i närheten av dig. Så om du är sugen på att ta dina barn på en teater, ett event eller en musikshow är denna något för dig. Eller så kan du göra det vanligaste som folk väljer att gör när de är i Göteborg, nämligen att gå på Liseberg med ungarna – lite uttjatat kanske, med varför ändra på ett vinnande koncept?


Kolla in videon för att se Lisebergs kommande nyhet för nästa sommar!