Babyshowers under förändring

När babyshowers kom så var det i sig en stor nyhet, ett sätt att fira mamman och ett nytt sätt att fira barnets ankomst på. Men den traditionella babyshowern är under förändring.

Det finns massor av dekorationer och tips för att hålla i en mer traditionell babyshower, kolla exempelvis in här för att hitta snyggt pynt: http://www.calligraphen.se/sv/artiklar/baby-shower-2/dekorationer/index.html. Men successivt kommer flera sätt för att fira bebis, blivande mamma och också pappa på. Babyshowern håller på att bli ett bredare begrepp.

Pushparty kan komma att bli det nya

En superkändis som snart kommer att bli tvillingmamma är Beyoncé, och i hennes ära höll vänner och familj i ett firande som de kallade pushparty, läs mer i Aftonbladets artikel här. Under hashtaggen carterpushparty las bilder på tillställningen upp, där Beyoncé och hennes bebisar i magen firades under en lugn tillställning med vänner och familj, utan synligt rosa eller blått fluff. Detta hyllades stort av fansen och flera skojade om att pushparty kan komma att bli den nya typen av babyshower.

Man showers kommer också mer och mer

Men det är inte bara nya typer av babyshowers som hålls för mammor som håller på att bli stora, eller att man håller i en babyshower för både mamman och pappan tillsammans. Man shower är det nya, i alla fall om man ska tro det som tidningen Café skriver i en artikel. En man shower, är likt baby shower, ett sätt för vännerna att fira den som ska bli förälder. Man showers innehåller ofta olika aktiviteter för att testa pappan inför kommande faderskap, fast då på ett roligt sätt. Blöjtårta är här också ett faktum, och även vanliga tårtor som vanligen för till många firanden. Här följer en tårtmästares bästa tårtknep om du ska baka tårta till någon festlighet:

”Det viktigaste att komma ihåg när en ska baka en tårta är att inte göra det samma dag. En bra tårta behöver ungefär tre dagar på sig att skapas”, skriver Sveriges Radio i en artikel.