Bra förvaring till barnrummet

Förvaring är det viktigaste i ett barnrum. Med smidig förvaring håller man ordning på rummet samtidigt som barnen själva kan städa undan efter leken. Men det bästa av allt är att man inte längre behöver trampa på dumma legobitar.

Alla småbarnsföräldrar känner igen den fruktansvärda smärtan som uppkommer när man trampar på en legobit. Varje gång blir man irriterad över att man inte lyckades se att biten låg just där. Men varför gör det så ont? Jo, den amerikanska forskarorganisationen American Chemical Society har nu kommit ut och förklarat varför just lego gör så ont att trampa på. På Aftonbladet skriver man att ABS-plasten som lego är tillverkat av, är ett starkt och hållbart material. Kroppsvikten koncentreras mot det hårda materialet vilket gör väldigt ont då fotsulan innehåller mängder av känsloreceptorer.

Leksaksförvaring i barnrummet

Räddaren i nöden för utspridda legobitar är bra förvaring i barnrummet. Bra förvaringskorgar i fina färger och mönster, från till exempel MallofDesign, är lösningen för att lätt kunna städa undan legobitar efter leken. Med lättillgänglig förvaring blir det även lättare och roligare för barnen att själva städa undan efter sig. Det går egentligen inte att få för mycket förvaring till barnen.

Bra förvaringstips till barnrummet:

  • Satsa på lådor, så mycket det bara går. Märk sedan upp varje låda så att barnen tydligt vet vart man hittar och sedan ska lägga tillbaka leksakerna någonstans.
  • Förvaring under sängen är osynligt och bra. Som man skriver om på Sydsvenskan rymmer förvaringslådor under sängen många kilo lego.
  • Investera i en byrå med djupa lådor. I lådorna är det smidigt att förvara pysselsaker som pennor och papper, böcker och andra större leksaker.
  • I bokhyllor kan man förvara nästan vad som helst. Rada upp favoritböckerna och ställ upp de fina dockorna eller bilarna. Där kan leksaker förvaras i räckhöjd med barnen och prydnadssaker ställas längre upp.
  • Krokar på väggen är även smidiga för att hänga upp allt ifrån väskor, plädar, halsband och hattar.

Med bra förvaring slipper man alltså de fasansfulla kliven på legobitar. Samtidigt möjliggör man att barnen städar undan efter sig på egen hand. Satsar man på förvaringslådor så är problemet nästan helt som bortblåst.