Praktisk tvättstuga för småbarnsfamiljen

Tvättstugor är ofta stökiga och röriga. Onödigt när det är så enkelt att organisera dessa. Med en smart bänk och några andra inredningstips kommer du lång väg. Perfekt om ni är en småbarnsfamilj med mycket tvätt.

 

Något som kanske inte står överst på önskelistan men som är väldigt behändigt att ha, särskilt som småbarnsfamilj, är en rymlig, praktisk tvättstuga. Med Cylinda tvättbänk och bra förvaring i tvättrummet är du en bra bit på väg.

 

Förutom en redig bänk att ställa tvättkorg och vika kläder på kan det vara smart att verkligen organisera hela tvättstugan så att utrymmet utnyttjas på ett optimalt sätt. Här är tipset att bygga så mycket som det går på höjden. Med smarta hyllplan går det att fixa förvaring åt allt från tvättmedel till klädnypor och andra prylar direkt ovanför tvättmaskin och torktumlare. Är du riktigt smart och har lite äldre barn är ett tips att läsa denna artikel från Expressen. Där går det att läsa om hur familjen valde att ge alla var sin tvättkorg att ha på sitt rum, där fick barnen själva sortera upp kläderna i olika tvättlådor och både lämna och hämta smutsiga/rena kläder.

 

Använd höjd och djup i tvättstugan

 

Har du ett djupt skåp som du inte vet hur du ska utnyttja i tvättstugan? Tipset är då att göra som de har gjort i denna artikel från Allas och bygga in ett utdragbart hyllplan längst ner i skåpet och sedan sätta fast en torkställning där. Vips har du en utdragbar torkställning som du kan dra fram när kläderna är redo att hängas upp på tork. Sedan när torkningen är klar kan du snabbt och enkelt dölja torkställningen igen på ett smart sätt. Samma sak kan du göra med strykbrädan, varför inte sätta upp denna på väggen? Ta ner denna när det finns skjortor och annat att stryka, häng upp den igen när allt är färdigstruket. Det tar ingen plats och ser prydligt ut.

 

För ännu mer tips på hur du på ett smart och billigt sätt kan organisera din tvättstuga är rådet att titta på videon nedan. Där har en 6-barnsmamma verkligen fått till en praktisk och snygg tvättstuga utan att det kostade alls särskilt mycket: