Underhåll barnen på bilsemestern

Att åka på bilsemester är en vanlig resa att göra med barn under sommarlovet, men att hålla barnen sysselsatta långa timmar i bilen är en återkommande utmaning – turligt nog kan den moderna tekniken vid dessa tillfällen vara mer än välkommet.

I ett småbarnshem är en trasig telefon eller två, ingen ovanlig syn men inför en stundande bilsemester kan det vara väl värt att laga en iPhone skärm för dessa är nämligen de perfekta medlen att roa barnen med under resans gång. Allt som behövs är att ladda hem ett gäng barnappar, så kan de roa sig själva när bilresan blir trist och tråkig. Men något att tänka på dock är precis vad MacWorld skriver:

”Med 1,5 miljoner IOS-appar att välja mellan är det inte lätt att hitta de bästa. Speciellt inte för barnen, där det fullständigt dräller av mediokra appar som är ”gratis” men sedan inte ger mer än några minuters pysslande innan betalväggen dyker upp med sitt skräniga tjat.”

Tur är då att man i Dagens Nyheter listat hela 10 stycken olika appar för barn som kan vara väl värda att ladda hem och vissa är gratis, medan andra kostar en slant. Men för allas trevnad i bilen kan det faktiskt vara väl värt att också betala för dessa appar, men som förälder bör man även kontrollera så apparna inte innehåller just betalväggar. Ett annat tips är att slå av möjligheten för barnen att gå ut på internet, då kan barnet av misstag inte heller råka genomföra ett köp i spelet eftersom dessa är kopplade just mot nätet. Läs även de tips om barn och internet som tidningen Allas sammanställt – dör står fem väl värda saker att tänka på.